20090930

Sonimag 09

Sonimag foto es prepara per arrancar la propera setmana del dies 7 al  11 d'octubre es podrà visitar aquest saló tant especial dedicat a la fotografia. Encara me'n recordo de les primeres edicions 19 i 21, quan de jove vaig assistir entusiasmat per veure les explicacions que ens donava el Sr. Miquel sobre el retrat i la seva antiga història. O les interessants demostracions d'altres fotògrafs mestres d'il·luminació fent pràctiques d'estudi al plató i bodegons o per capturar el moviment de las models amb polaroids. Quins temps aquells, blanc i negres, plaques, grans formats i Hasselblads...

En aquest temps la fotografia ha evolucionat tant, que els estris cada cop son més cars i complicats i també es desfassa'n ràpidament queda'n obsolets de seguida.

Be ja sabeu prepareu el motors que de seguida arranca el Sonimag Foto. Aviam si ens en sortim ben parats de tot això...sonimagfoto.com

20090929

El fotògraf i la recerca de feina

En aquest post tractaré de la recerca de feina, cosa que pels fotògrafs independents no deixa de ser una labor feixuga, descoratjadora i més en aquest temps que corren. Per començar a fer la proba de veure com esta el mercat de la fotografia, podem mirar els enllaços del llocs senyalats amb el vincle, i on podem cercar les ofertes de feina. Hi ha també alguns blogs dirigits a donar informació de com actuar, preparar el currículum i com complir els requisits bàsics alhora de cercar feina. Uns altres espais poden servir per donar-nos d'alta per fer la recerca i normalment a gairebé a tots el llocs que visitem, ens tindrem que identificar.

Si voleu, podeu posar al cercador de cada adreça que trobeu la paraula "fotògraf", i si teniu paciència, anireu veien quines son les possibilitats reals de trobar feina com fotògraf a Internet.

20090928

Tècniques antigues - Col·lodió

El proper diumenge 4 d'octubre es celebra una activitat al Museu d'Art de Sabadell de 11 a 14 h. tots el interessats podran assistir a una sessió de retrats fets amb la antiga tècnica del col·lodió humit.
Qui vulgui tenir el seu retrat amb aquest procés fotogràfic recuperat, pot fer la seva reserva per la sessió telefon 937278555.

Per més detalls visiteu aquets enllaç:
atelieretaguardia.com

20090927

Sense títol 09

La facultat de Belles Arts de Barcelona presenta l'exposició Sense Títol 09, es el sisè any que es celebra aquest esdeveniment a les dependències d'universitat, tot una tradició que mostra una selecció de treballs de la darrera promoció d'alumnes.


 Mostra Sense títol 09

La mostra es podrà visitar a partir del dia 29 de Septembre fins el 2 d'octubre del 2009

20090926

Fotografia i el repte digital

El proper 14 d'octubre s'inicia el crèdit de lliure elecció La fotografia i el repte digital, seguidament podeu veure una breu "stop motion" d'una de las sesions del darrer crèdit impartit a l'escola Massana.





Usos i abusos de la fotografia 2007 - 2008

20090925

Paraules impreses

Benvinguts, al nou espai virtual d'en Xavier Marti Alavedra, en aquest blog s'intentarà comunicar informacions diverses dins l'àmbit fotogràfic. Per iniciar l'activitat us presento els treballs dels alumnes de Graduat d'Arts i Disseny de l'escola Massana de Barcelona.
Aquesta mostra es pot visitar fins al dia 2 d'octubre al passadís de la Sala Busquets de l' escola Massana de Barcelona.
El disseny de la postal ha estat fet per Mireia Carreira i el blog de presentació dels treballs Art Massana, ha estat elaborat per Cristina Martínez.

Participen en l’exposició:

Mònica Cisteró, Gaurav Nagpal, Sara Cordovilla, Clara Martínez, Aida Tamayo, Laura Roca, Salvador Tercero, Emilia Lloberas, Kate Taylor, Ali Klein, Alissa Mrazek, Mercè Lafuente, Carla Fernández, Guido Groeneveld, Elana Siegel, Mireia Carreira, Mayra Reyes, Cristina Martínez i Alba Huguet.

El joc màgic de les paraules, és un recull d'imatges suggerides per l'atzar. Són paraules per a persones diferents, que la sort els hi ha donat.
El joc d'interpretar el significat d'una paraula i transformar-la en una imatge suggestiva que n'expliqui el contingut. És tot un repte creatiu i alhora també tota una experiència fotogràfica.