20101003

El fotoperiodisme envaeix la Vila de Perpinyà

Ja són vint-i-dos edicions les celebrades pel festival de fotoperiodisme Visa pour l’image a la Vil.la de Perpinyà dins el departament francès de Llenguadoc-Rosselló.

El festival Visa pour l’image, de periodicitat anual, dedica la primera setmana als professionals de la imatge, que, un cop acreditats, poden accedir al Palau de Congressos per trobar-se amb altres fotògrafs, representants de la premsa i les agències internacionals i dels col·lectius novells que confien en poder donar-se a conèixer mundialment aprofitant el prestigi de l’esdeveniment.


Com és costum, al llarg dels primers dotze dies de setembre, s’han exposat a vuit indrets de la ciutat els millors treballs fotoperiodístics del món, amb la presència dels seus autors, com ara William Klein i William Albert Allard amb una mostra retrospectiva dels seus treballs; temes com el de l’or negre de Txernòbil presentat per Guillaume Herbaut, la poligàmia als Estats Units, de la Stephanie Sinclair, la vida als carrers a New York d’Andrea Star Reese o les peregrinacions al món de Kazuyoshi Momachi, així com la mostra anual de les fotografies guanyadores del concurs World Press Photo.


Tothom pot accedir a les diferents exposicions, ja què són gratuïtes. Dins el Festival, fins hi tot, hi ha un programa de formació que aprofiten molts dels mestres i les escoles locals per impartir altres coneixements interdisciplinaris als seus alumnes, amb visites comentades per professionals de la fotografia, que són els veritables testimonis de tot el que succeeix al món actual.


A les vetllades del Camposanto es projecten reportatges de màxima actualitat que tracten les problemàtiques existents arreu del món. Enguany s’ha presentat diversos temes, alguns d’ells monogràfics sobre la guerra de Corea, els anys del pop o la celebració del desè aniversari de la revista De l’Air


També s’hi liuren diversos premis, entre ells, ha estat concedit el Visa d’Or de notícies a Damon Winter per un treball publicat al New York Times sobre el terratrèmol haitià; el premi Canon a la dona fotoperiodiste atorgat a Martina Bacigalupo pel seu treball sobre Uganda publicat a Le Figaro Magazine, i el premi de la Vi.lla de Perpinyà al jove repòrter Corentin Fohlen pel seu treball sobre la revolta a Bangkok.

Resulta molt gratificant comprovar any rere any la excel·lent valoració que fa del festival el gran públic francès, que, gràcies a la seva fidel assistència, ha permès consolidar el festival de la fotografia documental, informativa i d’actualitat més important del món.

Xavier Martí Alavedra


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada