20091017

IX Seminari de fotografia i periodisme d'Albarracín

Encara recordo fa anys en el festival de Visa pour l'image a Perpinyà, un dia que varem coincidir per dinar varis fotògrafs junts. En aquell entorn va ser interessant escoltar les vivències passionals d'aquells fotoperiodistes compromesos. Dins de las anècdotes comentades recordo que en Gervasio ens explicava com s'ho feia per finançar-se els treballs fotogràfics d'un mon sempre en conflicte.
Ell utilitzà un sistema molt personal per recollir forces diners durant l'estiu, la seva labor era  portar paelles als turistes de les platges de Tarragona, llargues jornades de treball, molta simpatia i un grapat des propines, li servien per fer sortir-se'n endevant amb els seus projectes fotogràfics.

Després d'anys de treball, en Gervasio Sánchez com a periodista va fer una gran labor per informar i concienciar-nos de la situació en el mon i quins son els efectes secundaris que tenen les mines anti persones.
Amb didàctiques exposicions itinerants i varies edicions de llibres i sobre les vides minades li van servir per donar a conèixer el seu treball sobre aquesta problemàtica estesa per molts països que han estat en conflicte bèl·lic, i també per guanyar premis amb reconeixements a la seva feina feta.
Avui s'ha iniciat la IX edició del seminari de fotografia i periodisme d'Albarracín, organitzada dins el programa cultural de la Fundación Santa Maria. El seminari és dirigit per Gervasio Sánchez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada